Koh Samui

800 km söder om Bangkok ligger denna landets tredje störta ö på 247 km . Koh Samui tillhör tillsammans med 80 mindre öar, ögruppen Mu Koh Samui. Den högsta toppen enligt "lantmäteriet" och kartor här 635 meter. Samuifolket är till 95% buddhister och det finns 22 st tempel på trots allt ganska lilla ön.

Bara att landa på samui är en höjdare i sig. Flygplatsen består av en

landningsbana och hallarna består av hyddor.

Samui kryllar av fina stränder som Bo Phut, Mae Nam, Silver beach med flera, men de största ständerna är Lamai och Chaweng.

Chaweng är den störta stranden och också den mest besökta av turister. Stranden är långgrund och har en otroligt vacker sand. Här radas strand- barerna upp efter varandra.

Chaweng erbjuder ett bra sortiment med shopping och här kan du köpa DVD, klockor, kläder, väskor m.m. Ett tips i Chaweng är att besöka Kristys.

Där kan du se en show med ladyboys som är riktigt rolig. Chaweng har flera GoGo´s och barer.

En nackdel som jag tycker är att det är lite för långt mellan barerna ibland. Det ligger inte så kompakt som det gör på Lamai, vi kommer till det lite senare.

Inte allt för långt norr ut från Chaweing ligger Big Buddha. En av landets mest kända buddha statyer.

Här finns trevliga restauranger och mycket kul att titta på. Klart värt ett besök. Har du thailändsk flickvän bör du besöka Big Buddha, då ramlar du upp långt på listan kan jag säga!

Lamai Beach är min favorit. Lamai är lite av en svensk koloni med ett stort utbud barer på liten yta.Det som är så bra med barlivet på Lamai är att allt ligger så kompakt.

Det är inte långt mellan varje bar vilket jag tycker är mycket trevligt. Stranden är inte fullt lika bra som den i Chaweng, men här är det betydligt mindre turister vilket kan vara skönt.

Det ultimata för min Koh Samui vistelse är att bo i Lamai och sedan när man känner för det besöka Chaweing, det är inte allt för långt.

När du befinner dig på Koh Samui så finns det några sevärdigheter som det helt klart är värt att besöka. HinTa Hin Yai är en. Det ligger strax söder om Lamai. Stenformationer som föreställer en kodd och en dosa, snällt uttryckt. Ett besök vid vattenfallet Namuang är också ett måste.

Otroligt vackert, men se till att du inte kör in vid första vattenfallet om du åker från Lamai utan att du tar det andra. Första är inget vidare. Det är Namuang som du ska besöka.